Eten met plezier

Eten met Plezier

Een Nierstichting kookboek voor nierpatiënten.

In september 2015 is de vernieuwde uitgave van het dieetboek voor nierpatiënten “Eten met plezier” verschenen. In het boek geven de auteurs Anke Spijker en Trijntje Kok veel informatie over voedingsstoffen die belangrijk zijn voor nierpatiënten. In de richtlijnen wordt uitgegaan van de nieuwste inzichten. In het boek staan veel (kook)tips en worden bij de recepten veel variatiemogelijkheden aangegeven. De lay-out heeft een moderne uitstraling gekregen en door middel van tekstblokjes, icoontjes en het werken met kleuren is het een goed leesbaar en informatief boek geworden. Naast vertrouwde recepten uit de oude uitgave zijn in deze uitgave ook nieuwe recepten opgenomen. Het gebruik van kruiden en specerijen heeft een speciale plek gekregen doordat de kruidenwijzer is toegevoegd aan het boek.

Nieuw is dat bij alle recepten het zoutgehalte (in grammen) vermeld wordt, ook in de analysetabel is een kolom “zout” opgenomen.

Het boek is gratis beschikbaar voor nieuwe nierpatiënten; via de diëtist ontvangen nieuwe nierpatiënten een bestelkaart waarmee het boek te bestellen is. Diëtisten nefrologie hebben zichtexemplaren ontvangen om het boek te gebruiken bij de dieetadvisering. Nieuwe bestelkaarten zijn aan te vragen via info@nierstichting.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nierstichting Nederland, telefoon 035 697 80 00.


Het boek is ook te koop via de boekhandel (ISBN 9 789491 549700, prijs 24,50 euro.