Oproep van Nierstichting

13 October, 2017

Aan alle leden,

de Nierstichting vraagt onze aandacht voor hun NierstichtingChallenge. Onderstaand het bericht wat we ontvingen.

Klik op 'meer lezen' voor de tekst. Let op: deadline voor ideeën is al 15 november. Klik in de tekst op de link voor meer info.

 

 

 

Nierstichting-challenge
Innovatieve ideeën om de zorg voor nierpatiënten te verbeteren
Zorgprofessionals die werken met patiënten met nierfalen kennen de behoeften van hun patiënten door en door. Als zorgprofessional of -afdeling heb je vanuit de dagelijkse praktijk waarschijnlijk allerlei goede, innovatieve ideeën waarmee de zorg flexibeler en patiëntgerichter kan worden. Waardoor de patiënt meer vrijheid en autonomie krijgt, ondersteuning waar nodig en meer mogelijkheden heeft voor zelfregie. Deze ideeën kunnen nu meedoen aan deNierstichting-challenge!

 

Heb jij een concreet en direct toepasbaar idee voor verbetering van de zorg voor patiënten met nierfalen? Doe dan mee met de Nierstichting-challenge! Dan kan jouw idee als verbeterproject worden verspreid door heel Nederland. De Nierstichting biedt ondersteuning bij de verdere uitwerking van het initiatief. Dien je initiatief uiterlijk 15 november 2017 in.

Behoeften patiënten in kaart gebracht

 

Patiënten met nierfalen hebben behoefte aan flexibele patiëntgerichte zorg. Zij vinden het belangrijk dat zij hun eigen lichamelijke mogelijkheden beter leren kennen, dat de dialyse wordt afgestemd op hun behoeften, dat de zorg dichterbij plaatsvindt, er meer informatie wordt uitgewisseld en zij meer ondersteuning krijgen.

Uit kwalitatief onderzoek  in opdracht van de Nierstichting komen verschillende ideeën voor verbetering van de zorg. Denk aan:

 

  • Hoe kun je de dialyse flexibeler maken?
  • Hoe kun je het vervoer van en naar dialyse betrouwbaar en patiëntvriendelijk krijgen?
  • Hoe kun je zorgen voor zo efficiënt mogelijk contact tussen zorgverlener en patiënt?
  • Hoe kun je ervoor zorgen dat patiënten toegang hebben tot de relevante informatie in de juiste vorm en op de juiste tijd?
  • Hoe kun je ervoor zorgen dat het behandelproces van de patiënt wordt bewaakt en er goede afstemming plaatsvindt tussen de verschillende disciplines?
  • Hoe kun je zorgen voor een sociale omgeving die goed genoeg op de hoogte is om de juiste ondersteuning te bieden?

Wie kan meedoen?

 

Alle zorgprofessionals die werken met patiënten nierfalen kunnen hun ideeën bij ons aandragen. Dien je idee uiterlijk 15 november 2017 in. Meer weten over het onderzoek of informatie over aanmelden kun je vinden op de pagina’s op onze website (www.nierstichting.nl/challenge).